HR Ketels

.

Een HR ketel is een energiezuinige ketel en vandaar zeer geliefd in Nederland.Gebr. Nieberding zet de voordelen van een HR ketel graag voor u op een rijtje.

Wat is een HR ketel precies?

In feite is een HR ketel een CV ketel met hoog rendement (hr). De aanduiding rendement staat voor de hoeveelheid gas die wordt omgezet in warmte. Het voordeel van een HR ketel is dat uw gasverbruik lager ligt, dan met een normale CV ketel. Een HR ketel kan een rendement behalen van meer dan 100%. Dit wordt veroorzaakt door de waterdamp die ontstaat bij de verbranding, deze wordt direct omgezet in warmte. Alle HR ketels hebben een keurmerk, het Gaskeurmerk Hoog Rendement. Hoe hoger de klasse, des te zuiniger de ketel is. Een HR 107 label mag gevoerd worden wanneer het rendement minimaal 107% is, bij HR 104 is dat 104% of hoger, etc.

Besparen op stookkosten

Zoals aangegeven is het rendement van een HR ketel een stuk hoger, waardoor u bespaart op de stookkosten. Een gemiddeld gezin met een verbruik van 1600m3 bespaart ongeveer €250,- op jaarbasis. In vergelijking met een VR ketel kan ongeveer €180,- worden bespaard.

HR ketels vergelijken

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Gebr. Nieberding geeft u graag advies over de verschillende ketels, installatie, onderhoud en de daarbij behorende kosten. Neem gerust een kijkje op onze website, of vul geheel vrijblijvend het onderstaande offerteformulier in. Wij zijn u graag van dienst.

HR ketel aanschaffen

De laatste jaren zijn de HR ketels enorm verbeterd. Een CV ketel gaat 12-15 jaar mee. Gezien u nu waarschijnlijk relatief veel gas verbruikt kunt u overwegen om uw ketel te vervangen door een HR ketel. Na een aantal jaren heeft u de aanschaf al terugverdiend, daarbij stookt u een stuk minder waardoor ook het milieu wordt ontzien.

© Gebroeders Nieberding 2018 - Website & SEO door Swartwebdesign